ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
Το καλάθι σας είναι άδειο
Spinner
contact-phone
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
+30 2610 20 20 22

TOP ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Η TPL Parts είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των κορυφαίων εταιρειών μηχανοκίνητου αθλητισμού και ηλεκτρονικών. Περιηγηθείτε στην ευρεία γκάμα κατασκευαστών μας και εξοπλίστε το όχημά σας με προϊόντα υψηλής ποιότητας και απόδοσης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
dna_logo
 

Η ιστορία της DNA

 
dna_history_1

Η DNA® ΦΙΛΤΡΑ Ε.Π.Ε. ιδρύθηκε το 2002 από τον Ντίνο Νικολαΐδη (Διευθύνων Σύμβουλος) και την Μαρία Ράλλη (Οικονομική Διευθύντρια), δυο ανθρώπους με ισχυρό και επιτυχημένο παρελθόν στο χώρο της μοτοσυκλέτας. Η ιστορία τους ξεκινάει το 1985 όταν ο νεαρός τότε τεχνικός Ντίνος Νικολαΐδης μετέτρεψε το πάθος του για τις μοτοσυκλέτες σε επάγγελμα, ιδρύοντας την γνωστή, σε όλη την Ελλάδα, εταιρεία TecnoMoto Racing.

 

Μεταξύ 1985 και 2002 αποκτήθηκε πολύτιμη εμπειρία μέσα από ατελείωτες ώρες δυναμομετρήσεων και δοκιμών χιλιάδων βελτιωτικών εξαρτημάτων. Η γνώση και η εμπειρία που αποκτήθηκε, λειτούργησε καταλυτικά ώστε να ωριμάσει η φιλόδοξη ιδέα του Ντίνου Νικολαΐδη:

για την ίδρυση της πρώτης αλλά και μοναδικής Ελληνικής εταιρείας κατασκευής βελτιωτικών προϊόντων για μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα, ειδικότερα Φίλτρων Αέρος Υψηλής Απόδοσης και συστημάτων εισαγωγής.

 
dna_history_2

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικός παράγοντας στην πραγματοποίηση της απόφασης του ήταν η αδυναμία της κυρίαρχης τότε εταιρείας στον τομέα της κατασκευής φίλτρων αέρος να αναπτύξει τεχνολογικά και επαναστατικά σχεδιασμένα προϊόντα που θα εκπλήρωναν τις πιο εξελιγμένες και εξεζητημένες απαιτήσεις για υψηλή απόδοση στον τομέα της μοτοσυκλέτας και του αυτοκινήτου, καλύτερο φιλτράρισμα και καλύτερη οδηγησιμότητα καθώς και πιο μακροπρόθεσμο διάστημα service και μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Ο στόχος πλέον είχε οριοθετηθεί. Πιο συγκεκριμένα, η DNA® αυτοδεσμεύτηκε να αναλάβει το έργο του σχεδιασμού και της κατασκευής του πιο εξελιγμένου προϊόντος στον τομέα των φίλτρων αέρος: Να δημιουργήσει το νέο πρότυπο, το καλύτερο φίλτρο αέρος που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί!

 
dna_history_3

Τον Ιανουάριο του 2003, η μονάδα παραγωγής ξεκίνησε τα πρώτα βήματα της εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου προσαρμογών και έρευνας, όσον αφορά τον πλήρη εξοπλισμό της με τα καλύτερα μηχανήματα, πρώτες και βοηθητικές ύλες, τεχνικές λύσεις και φυσικά το σημαντικότερο όλων, μια εξειδικευμένη ομάδα ατόμων και επιστημόνων αποτελούμενη εξολοκλήρου από Έλληνες εργαζόμενους.

Τον Αύγουστο του 2003, μέσα σε ένα χώρο 500 m2 πλήρως εξοπλισμένο, ξεκίνησε η παραγωγή με την κατασκευή του πρώτου φίλτρου αέρος DNA®, το οποίο προοριζόταν για το πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα μοντέλο μοτοσυκλέτας, YAMAHA TDM 900.

 

Σήμερα, ύστερα από σχεδόν μια δεκαετία, η παγκοσμίου φήμης DNA® FILTERS, έχει μια ισχυρή παρουσία σε πάνω από 42 χώρες παγκοσμίως, με μια ποικιλία προϊόντων, η οποία ξεπερνάει τους 500 μοναδικούς κωδικούς. Με την ιδιόκτητη πλέον μονάδα παραγωγής των 1300 m2, αποκλειστικά σχεδιασμένη εξαρχής ως μονάδα παραγωγής φίλτρων αέρος υψηλής απόδοσης, πλαισιωμένη από μια ομάδα έμπειρων, τεχνολογικά ικανών αλλά και αφοσιωμένων εργαζομένων, οι οποίοι εργάζονται αδιάκοπα υπό το άγρυπνο βλέμμα του ιδρυτή, Ντίνου Νικολαΐδη, η DNA® έχει ένα και μοναδικό στόχο:

«Να προσφέρει στο κοινό καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις, προηγμένα σχεδιαστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, απόδοσης και αισθητικής, κατασκευασμένα από ελληνικά χέρια»

"Να μετατρέπει τον αέρα σε δύναμη!"

 

Το Εργοστάσιο της DNA

 

Το εργοστάσιο της DNA είναι εγκατεστημένο στην ΒΙΠΕ Μάνδρας – Ελευσίνας, Αττικής.

Η Ελευσίνα είναι προάστιο των Αθηνών, περίπου 18 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, και εντάσσεται στην Δυτική Αττική, υπαγόμενη στην Νομαρχία Δυτικής Αττικής. Βρίσκεται εντός του Θριασίου Πεδίου, στο βορειότερο μέρος του Σαρωνικού Κόλπου. Κατά την αρχαιότητα θεωρείτο ιερή πόλη, γνωστή από τα "Ελευσίνια Μυστήρια" (το πιο δημοφιλές και πιο ιερό μυστήριο της αρχαίας Ελλάδας). Αποτελεί επίσης την γενέτειρα πόλη του Αισχύλου, ενός από τους μεγαλύτερους δραματικούς ποιητές της αρχαιότητας.

dna_factory
 

Το εργοστάσιο είναι μια απόλυτα εξειδικευμένη μονάδα παραγωγής που περιλαμβάνει τα ακόλουθα τμήματα:

 • Τμήμα πωλήσεων και τμήμα υποδοχής
 • Αίθουσα σεμιναρίων και παρουσίασης νέων προϊόντων
 • Τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης
 • Τμήμα παραγωγής υλικού φιλτραρίσματος DNA
 • Δυναμόμετρο και αγωνιστική υποστήριξη
 • Τμήμα κατασκευής καλουπιών και συσκευών παραγωγής
 • Τρείς γραμμές παραγωγής φίλτρων DNA
 • Ποιοτικός Έλεγχος
 • Τμήμα κατασκευής εξαρτημάτων composite
 • Τμήμα συσκευασίας
 • Αποθηκευτικός χώρος προϊόντων και τμήμα εξέλιξης παραγγελιών
 • Τμήμα αποστολών και παραλαβών

Εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και αυτοματισμούς παραγωγής, η ετήσια δυνατότητα της μονάδας παραγωγής ανέρχεται στις 350.000 μονάδες φίλτρων αέρος, composite και αλουμινένιων εξαρτημάτων.Από την ετήσια παραγωγή, περίπου το 10 -12% πωλείται στην εγχώρια αγορά και το 88-90% εξάγεται σε 42 χώρες παγκοσμίως.

 

BEST SELLERS

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
+30 2610 20 20 22
Call Center
TPL Contact Email
Email Message
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 19:00
Σάββατο - Κυριακή Κλειστά
W3C HTML5 validator